tirsdag 25. juni 2013


I går natt kl. 0200, mandag 24. juni, var alt klart. Sammen med den svenske båten Noa Noa II skulle vi forlate La Coruna i Galicia, krysse Biscaya, og seile rett nord til Irland, en tur på 500 nautiske mil og fem døgn. Fire timer før avreise kommer imidlertid en britisk båt inn i havnen. De la ut tolv timer tidligere i samme retning, i den tro at værvarselet stemte, altså at de ville møte en håndterlig kuling og tre meters bølger i begynnelsen, og senere bedre vær, like til Irland. Akkurat hva vi trodde.

    Men værmeldingen stemte ikke. Ute i havet skylte bølgene over båten og kulingen var langt fra håndterlig, og tolv timer etter var de tilbake i La Coruna. De advarte oss mot å prøve.

    Vinduet mot nord åpner seg ikke på den nærmeste uken og jeg har ringt jobben og informert om at vi nok ikke rekker hjem med det første.

    «Seil forsiktig», sa jobben.

    Det skal vi. Inntil videre gjør vi oss lommekjent i Galicia. Siden sist har vi vært i Santiago de Compostela, sammen med våre venner i Noa Noa. Vi har feiret svensk midtsommeraften 21. juni og spansk St. Hans på La Corunas bystrand sammen med tusener av feststemte mennesker. Neste post på programmet er busstur til Lugo.

    Mer om det når vi har vært der.

1 kommentar:

  1. HeiFartein! Da er det lenge siden jeg har vært inne på bloggen og jammen ser jeg ikke at dere tenker dere til samme trakter som oss (Tor Grønnberg som allerede er der med sin Nauticat, Odd Harald og jeg). Reiser i dag til Hebridene og mønstrer på i Stornoway i morgen kveld. Skal seile i 10 dager langs vestkysten og over til Irland en tur før båten drar videre (uten oss dessverre) gjennom Den kaledonske kanalen til østsiden over Nordsjøen til Bergen og så opp til Trondheim. Vi flyr hjem. Hadde ikke flere dager til disposisjon. Ha en god og trygg reise videre. Fantastisk opplevelser dere har!! Hils! Ottar

    SvarSlett