tirsdag 19. juni 2012

På vei ut av Norge

Kjære venner, familie, kolleger, denne reisen, og bloggen så lenge det varer, skal hete ”Kunsten å reise”. Den kunne hett ”Hjelp vi skal krysse Atlanteren i en liten båt”; eller ”Hva i all verden har dere funnet på nå?”, eller ”Hipp hurra vi nærmer oss Karibia”
    Men den heter ”Kunsten å reise”.
    Mange har gjort dette før. På den annen side: ikke mange har gjort dette før.
    Når du skal krysse Atlanteren må det være lov å ta litt i.
    Før vi dro den 15. mai 2012, overøste venner, familie og gode kolleger oss med vin, lesestoff og gode ønsker. Båten BREEZE, en 40 ´ Jeanneau bygget i 1981, som vi allerede har bodd i i seks år i påvente av å kutte fortøyningene, ble undersøkt fra for tilakter av folk som forstår seg på slikt. Så begynte vi på turen sørover.
    I Sogn stanset vi en natt i Dingja, et lite tettsted så hyggelig at det nesten ble for mye av det gode. I Bergen lå vi innerst i Vågen med orkesterplass til all den bråkete feststemningen som alltid virvles opp under festspillene, og da vi dro videre hadde vi med oss enda flere gaver: Mark Twains romaner, Kaj Skagens siste essaysamling, en innretning for lensing av dieseltanken, mer vin, og en kasse med proviant som inneholdt alt fra hvetemel til ballonger.
    En uke etter avreisen fra Bergen, nådde vi Sørlandet. Havnene her er så idylliske at det blir vanskelig å ramse opp alle deres fortrinn, Men Sirevåg skal nevnes for sin sindige ro; Isbua på Hidra for sin søndagsbuffé, Farsund for sin gjestfrihet, og ikke minst Mandal, en by så uutgrunnelig koselig at man tar seg i å lure på hvor hunden ligger begravet.
    I det dette skrives, ligger vi til kai i Lillesand, også det en by så koselig at det mangler ord for det. I morgen, om kulingen gir seg, drar vi til Arendal. Derfra krysser vi over til Danmark. God tur. Tusen takk.

2 kommentarer:

 1. Kult med blogg! Skal bli artig å følge der på reisen.
  God tur!
  Kjell-Ivar & co

  SvarSlett
 2. Genialt! Blogg ofte og god tur!
  Anders W.

  SvarSlett